Супа с много зеленчуци

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Супа с много зеленчуци
Снимка: Марияна
2 / 3
03/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"И повече да сложите, няма да сгрешите...само ще стане по-вкусно"

Необходими Продукти

  • тиквичка - 1 бр. малка
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 1 бр.
  • домат - 1 бр. мек
  • печурки - 5 бр. гъби
  • зелен пипер - ½ бр.
  • червен пипер - 1/2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • ориз - 1 шепа
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка
  • лющян - няколко стръка
  • сол - на вкус
  • оцет - ½ ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • вода
  • за застройката
  • яйца - 1 бр. домашно
  • кисело мляко - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Невероятно вкусотия от пресни домашно отгледани зеленчуци.

Сложете тенджера с вода на котлона да заври към 3 л. През това време измийте всички зеленчуци. Нарежете на ситно магданоза и лющяна, които ще сложим накрая. Нарежете моркова, червения пипер, зеления пипер на малки кубченца. Тиквичката я нарежете на малки кубченца.

Лукът го нарежете на ситно. Домата го обелете от кората и го нарежете на много ситно. Картофите ги обелете и ги нарежете на малки парченца за супа. Слагаме всички зеленчуци в тенджерата с водата, без картофите да заврат.

Овкусяваме с черен пипер и сол според вкуса и слагаме олиото. Ври супичката на средна температура. След като са почти готови зеленчуците, слагаме картофите. Щом картофите омекнат, добавяме ориза. Оставям да ври супата до готовност.

В купичка слагаме яйцето и го разбиваме с вилица и прибавяме киселото мляко и оцета. След като сме го разбили добре и супата е готова, я оставяме да поизстине малко. В купичката слагаме малко от бульона и разбъркваме да се смеси.

В поизстиналата супа изсипваме застройката бавно и бъркаме. Разреждаме я по-малко. Поръсваме с магданоза и лющяна. Хапваме я гореща с черен хляб.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: