Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли с мащерка и зехтин

Пилешки пържоли с мащерка и зехтин

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Пилешки пържоли с мащерка и зехтин
Снимка: Марияна
1 / 2
03/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • лющян - 1 ч.л. сух
  • зехтин - 5 с.л.
  • мед от акация - 1 - 2 с.л.
  • лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд слагаме зехтина и меда и разбъркваме много добре с лъжичка. Прибавяме сухите и добре стрити босилек, лющян, мащерка, риган и пак разбъркваме да се смеси всичко.

После изцеждаме вътре сок на ½ лимон и объркваме. Пържолките ги измиваме и ги овкусяваме от всички страни със сол и черен пипер на вкус.

Взимаме една по една пържолките, които овкусихме, и ги намазваме със сместа много добре. Мажем с малко олио скарата, ако нямате, може и грил тиган, и печем.

Печем на много добре загрята скара, намазана с олио. Печем от едната страна пържолките и после от другата. Като ги опечем, слагаме в съд с капак де се задушат.

Хапваме пържолките със салата от домати, маслини и овкусена със зехтин и сол.

За ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
30
21
10
Дай твоята оценка: