Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Домашна торта с шоколадов ганаш

Домашна торта с шоколадов ганаш

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
453263562101
Домашна торта с шоколадов ганаш
Снимка: Елица
3 / 4
03/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
12
"По-домашна торта от тази няма как да има"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 18 с.л.
  • брашно - 18 с.л
  • олио - 10 с.л.
  • бакпулвер - 1
  • ванилия - 1 бр.
  • За Шоколадовия ганаш
  • сладкарска сметана - 300 мл
  • черен шоколад - 2 бр.
  • млечен шоколад - 2 бр.
  • За сироп
  • компот - или 2 ч.ч. вода + 1 ч.ч. захар
  • За украса
  • бял шоколад
  • кокосови стърготини
  • кафяв шоколад
  • ядки - по желание смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме да приготвяме тортата, като разбиваме яйцата със захарта до получаване на бял крем ( поне десет минути). След това добавяме ванилията и олиото. Разбиваме на бавна скорост и малко по малко добавяме пресятото брашно и бакпулвера. Изсипваме в тава за печене предварително намазана и набрашнена. Печем в предварително загрята фурна на 170 градуса около 30-40 минути.

Оставяме блата да изстине и го разрязваме на две.

За приготвянето на крема загряваме сладкарската сметана и добавяме шоколада до пълното му разтапяне. Отместваме от котлона и охлаждаме поне 10-15 минути.

През това време заливаме първия блат със сироп, след това изсипваме от шоколадовата смес (по желание можете да сложите и ядки).

Слага се другият блат, сиропира се, оставя се няколко минути и се залива обилно с шоколадовия ганаш.

Оставя се да почине поне един час и украсявате по ваша преценка.

Сервира се хубаво охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: