Питки с пилешко и кашкавал

03/07/2017
"Изкушаващи питки с месце и кашкавалче Приготвят се бързо и се изяждат още по-бързо!"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 356
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете сухата мая, 1 с.л. брашно и захарта. Налейте 100 мл от хладката вода, покрийте и оставете да се активира. При активиралата се мая сипете останалата вода и олиото.

В брашното направете кладенче, поръсете със солта и изсипете маята. Замесете тесто по-меко от това за хляб. Замесеното тесто сложете в намазнена купа, покрийте и оставете да втаса. През това време пригответе месото.

Нарежете го на малки хапки, поръсете с подправките, объркайте и го оставете да се овкусява. Втасалото тесто разделете на 3-4 топки.

Застелете тава с хартия за печене и поставете топките тесто. С ръце оформете елипсовидни форми, като изтънявате средата. Полученият борд не притискайте и не докосвайте.

Във всяка питка сложете от месото и между него нарязан на ситно кашкавал. Може да сложите по доматче чери или преди да се изпекат, да чукнете по едно пъдпъдъче яйце. Печете питките в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар