Начин на приготвяне
Разтворете маята в половината топла вода заедно със захарта.
В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте, оформете кладенче.
В него поставете разбитото с вилица яйце, разтворената мая и постепенно при бъркане наливайте останалата топла вода. Замесете меко тесто, което поставете в намазана с малко олио купа и завийте със стреч фолио, оставете да втаса само 30 минути.
Намажете тава с малко от разтопеното масло, а сиренето натрошете с вилица.
Вземете тестото (без да премесвате) и го поставете в средата на тавата. С пръсти разтеглете тестото докрай, така че да запълни дъното на тавата. Намажете с 1/3 от маслото и поръсете с 1/3 от сиренето, прегънете на две и с пръсти отново разтеглете да изпълни дъното на тавата.
Повторете този процес още веднъж т.е. три прегъвания. Намажете оформената Мазница с малко масло, което сте отделили предварително от третото намазване, поръсете със сусам на вкус но ако нямате, може и без него.
Оставете да втаса още 30 минути и поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна, изпичате Мазницата за около 30 минути.
Супер вкусен тутманик за закуска, а защо не и за обяд или вечеря, ще се влюбите в него само от пръв поглед!