Спагети с патладжани и летни зеленчуци

04/07/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач265911063
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо763
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио, сваряваме спагетите до готовност. Сварените спагети прехвърляме в гевгир и измиваме под течаща студена вода, за да се охладят и оставяме да се изцеждат.

Патладжана измиваме, нарязваме на кубчета и посоляваме, изчакваме 15-20 минути и изцеждаме горчивия му сок. Кромида и едната скилидка чесън нарязваме на ситно, прехвърляме в дълбок тиган с олио и запържваме за 5 минути.

Към него добавяме каймата и при непрекъснато бъркане с вилица пържим, докато стане на трохи.

Добавяме настъргания на ситно морков и нарязаните на дребно чушки. След няколко минути добавяме и патладжана, наситнения зелен фасул и накрая - обелените и нарязани на кубчета домати.

Готвим още десетина минути при непрекъснато бъркане, след като изтече това време намаляваме котлона на по-ниска температура, добавяме сол, черен пипер, кимион, босилека, нарязаната на ситно останала скилидка чесън и оставяме да къкри докато сосът се сгъсти.

Поднасяме спагетите леко навити в чинии, като във всяка порция правим по средата гнездо и сипваме по 2-3 черпака от соса. Гарнираме с листенца пресен босилек или мента.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар