Кайсиев сладолед

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Кайсиев сладолед1 / 2
22/06/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3-4 бр.
"Домашен сладолед с грабващ кайсиев вкус и аромат - насладата ви е гарантирана"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч. пълномаслено или кондензирано
  • сол - 1 щипка
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 шушулка
  • сметана - 500 мл сладкарска течна
  • яйца - 5 жълтъка
  • кайсии - 250 г почистени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете кайсиите и ги пюрирайте или ги смелете в кухненски робот.

В съд на котлона загрейте млякото, солта, 1/2 от сметаната и 1/2 от захарта. Остържете шушулката ванилия и също добавете семенцата с шушулката в млечната смес. След като кипне, оставете сместа да се охлади.

Разбийте жълтъците с другата половина от захарта до гладък, пухкав крем. Добавете на тънка струйка при непрекъснато разбиване млечната смес и върнете сместа обратно в тенджерата.

На слаб котлона затоплете сместа при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Важно е да не завира и да не се пресече. След това оставете да изстине.

Отделно разбийте сметаната на пухкав крем и я разбъркайте внимателно с яйчения крем и кайсиевото пюре.

Сипете в подходящ съд и оставете в камерата да се замрази. На няколко пъти вадете кутията и разбивайте сладоледа, за да не се образуват ледчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: