Пастицио с телешка кайма

04/07/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач1726810141
"С удоволствие бихме опитали от това страхотно гръцко Пастицио "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 085
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам пастата в подсолена вода. Мидичките трябва да останат леко жилави и е грешка да се преварят! Измивам със студена вода и отцеждам.

Плънката приготвям като запържвам в смес от масло и олио накълцания на ситно кубче лук, чесън и настъргания морков. Задушавам докато зеленчука омекне. Прибавям телешката кайма.

Подправям с кимион, черен и червен пипер, сол, риган. Когато каймата е почти напълно изпържена, добавям обеления и нарязан на кубчета домат. Позапържвам още 3-4 минути и отстранявам от котлона.

От масло, олио, прясно мляко и брашно приготвям гъстичък сос Бешамел. Овкусявам със сол и черен пипер. Когато е готов, отстранявам от огъня да поизстине леко и прибавям три яйца при непрекъснато бъркане.

Намазвам четвъртита тава с мазнина и поръсвам дъното с галета. Разпределям половината паста и върху нея месната плънка.

Поръсвам с малко кашкавал и разпределям останалата половина от пастата. Отгоре разпределям равномерно бешамелово-яйчен сос покривам с алуминиево фолио.

Слагам тавата да се пече в предварително загрята фурна на 200 -220 градуса за около 15 минути.

Изваждам, махам фолиото, поръсвам с останалия настърган кашкавал и запичам отново за да се получи хубава розова коричка.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар