Печено пуешко бутче с морковено пюре

04/07/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач143637911
"Ако си мислите, че пуешкото месо не е толкова вкусно колкото пилешкото, тази рецепта съвсем ще ви опровергае!"
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо373
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешки бутчета - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • морска сол - 1 равна ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • червен пипер - щипка
  • за пюрето
  • моркови - 3 - 4 големи моркова
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - щипка
  • универсална подправка - пикантина
  • масло - 30 г
  • готварска сметана - 30 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета намазвам с размекнато краве масло, сол, черен и червен пипер. Слагам ги в огнеупорен съд с капак, наливам малко вода, колкото да ги покрие.

Пускам на 250 градуса за малко повече от 2 часа и оставям да се допекат на изгасена фурна за още около половин час.

Обелвам морковите и картофите и ги сварявам. Морковите блендирам, за да не останат парченца с малко зеленчуков бульон. Намачквам картофите и ги прибавям за да се сгъсти пюрето. Овкусявам с пикантина, черен пипер, краве масло и готварска сметана.

Сервирам пуешките бутчета гарнирани с топки морковено пюре и поръсвам с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар