Експресна баница бюрек

04/07/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Експресна баничка бюрек за закуска Какво по-добро начало на деня?"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 008
  • Преглеждания за месеца1358
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кори за баница – 500 г фини
  • за плънката
  • яйца – 4 бр.
  • сирене – 300 г
  • кашкавал – 100 г
  • кисело мляко – 3 с.л.
  • масло – 100 г
  • лимонада – 80 мл
  • бакпулвер – 1 бр.
  • за поръсване
  • олио – 5 с.л.
  • лимонада – 5 с.л.
  • масло – 25 г за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 200 градуса, докато нагрее вие ще сте готови с оформянето ѝ.

Смесете всички съставки за плънката в купа, като натрошите сиренето, а кашкавала настържете на ренде, разбъркайте много добре до еднородна смес.

Вземете 3 броя кори, навийте ги на руло и с помощта на ножица ги нарежете в сместа за плънката.

Останалите кори наредете в намазана с малко олио тава 30 см диаметър, като краищата им оставите да висят извън тавата, а между всеки лист поръсвате с четка предварително смесените олио и лимонада.

След като свършат корите изсипете сместа в тавата, изравнете и покрийте с висящата част на корите (като капак).

Сложете тавата в нагрятата фурна и печете около 30 минути до златисто кафяв загар. Извадете готовата баница и хубаво я намажете отгоре с масло. Много бърза и неустоимо вкусна баничка – бюрек.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар