Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

04/07/2017
Velislava Vasileva
отVelislava VasilevaНовак21
"Лесна и много ефектна тортичка, съчетала в себе си най-добрите вкусове "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 035
  • Преглеждания за месеца1214
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:
Бисквитите се смилат в блендера или се смачкват на ръка, след това в подходящ съд се разбъркват с разтопеното предварително масло и се разстилат на дъното на избраната форма за торта. След това се прибира в хладилника да стегне, докато се пригортвя кремът.

За крема:
В подходящ съд се разбива 300 мл от студената сметана /извадена от хладилника/, към нея се добавят кората от лимона и маскарпонето.

Вече готовата хомогенна смес - кремът - се разстила върху изстиналия блат и се връща отново в хладилника.

За глазурата:
Останалата сметана - 200 мл се загрява на котлона и към нея се прибавя шоколадът. След като е вече напълно разтопен се залива с него вече изстиналата торта и се заглажда, след което отново се връща в хладилника. Най-добре за цяла нощ.

Преди сервиране се поръсва с какаото. След като се извади от формата може да бъде декорирана по желание.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Още от категориите