Домашна френска селска торта с боровинки

04/07/2017
Velislava Vasileva
отVelislava VasilevaНовак21
"В Прованс определено знаят как се приготвят вкусотии "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 306
  • Преглеждания за месеца2352
  • Преглеждания за седмицата105
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • бисквити - 400 - 500 г закуска
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • пудра захар - 150 г
  • сладко от боровинки - 1/2 бурканче
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема:
В подходящ съд се разбиват заквасената сметана заедно с кората и сока на лимона, медът и пудрата захар. В отделен съд се разбива на сняг студената сладкарска сметана и се прибавя към крема в първата купа.

Приготвяне:
В избран от вас съд/форма се подрежда първият ред от бисквитите, след което се намазват с крем /около 1 пръст/ и се посипва със сладко като напръскано.

Така се редуват бисквити, крем и сладко, докато се напълни формата, като последно отгоре трябва да остане само крем. Така вече готовата торта се прибира в хладилника, за да стегне и поеме, най-добре за една нощ.

На следващият ден преди сервиране се намазва обилно със сладкото от боровинки и се изважда от формата, след което се облепва отстрани с натрошените орехи.

По желание може да се декорира и допълнително, но боровинките са достатъчно ефектни сами по себе си.

подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар