Сос Ремулад

04/07/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143256530
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • жълтъци - 2 бр. пресни
  • корнишони - 3 бр. + 1 - 2 с.л. от маринатата в буркана на корнишонките
  • каперси - 1 с.л. каперси в марината
  • паста от сардела - 1/4 ч.л.
  • естрагон - 2 стръка
  • магданоз - 4 стръка
  • олио - 250 мл слънчогледово
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • горчица - 2 ч.л. средно лютива
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Горчицата, жълтъците, пиперът и лимоновият сок се разбиват добре в подходяща купа.

Добавете олиото на тънка струйка и бъркайте до получаването на хубава кремообразна майонеза. Отцедете киселите краставички и каперсите от маринатата и ги нарежете на ситно.

Измийте и подсушете зелените подправки. Откъснете литата от дръжките и накълцайте на ситно.

Каперсите, подправките, корнишоните и пастата от сардела се добавят към получената майонеза. Овкусете със сол и пипер. Може да сложите и 1-2 с.л. от краставичките.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
04.07.2017 18:11
Обожавам този сос и го слагамм почти на всичко,даже намазан и на филийка!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв