Лятна пица с патладжани, тиквички и чери домати

04/07/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач265911063
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо503
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво патладжана и тиквичката, нарязваме патладжана на колелца, а тиквичката на филийки. Посоляваме патладжана и оставяме поне 10 минути, за да се отцеди горчивия сок. Измиваме под течаща вода и го подсушаваме с кухненска хартия.

Намазваме с четка със зехтин патладжана и тиквичката и запичаме на скара или грил тиган по 5 минути от всяка страна. Гъбите измиваме, подсушаваме и нарязваме на филийки, чери доматите, ако са по-едри нарязваме на половинки, ако не - оставяме цели.

Домашното тесто се размесва хубаво на набрашнен плот и с точилка се разточва голяма кръгла пица.
Пицата се прехвърля в намазана с олио и поръсена с брашно тава. Пресоваме скилидката чесън, посоляваме със сол, черен пипер и риган и разбъркваме с доматеното пюре и 3 с.л. зехтин.

С получената паста намазваме пицата, като оставяме около 1 пръст от ръбовете непокрити. Отгоре поръсваме с настърганото сирене или кашкавал, нареждаме филийките гъби, патладжан, тиквички, чери домати и обезкостените маслини.

Поръсваме с тънка струйка зехтин или напръскваме (за целта може да използвате напълнен пулверизатор със зехтин) и добавяме щипка сол, черен пипер и сух риган.

Печем в предварително загрята на МАХ фурна (според възможността на фурната), на средна решетка и включен вентилатор до готовност.

Поднасяме с добре изстудено бяло вино или бира.

И една идея - за да ви е по-студена любимата ви напитка през летните жеги, може да приберете стъклените чаши за вино или халбите бира във фризера за 30 минути преди да ги напълните с охладената течност - така те ще я запазят за по-дълго изстудена, а и чашите ще се изпотят примамливо.

Добър апетит и наздраве!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар