Хрупкави печени чеснови картофки

04/07/2017
Tinkerbell1от Tinkerbell1Новак
"Не сте яли по-вкусни картофки скоро, честна дума "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 227
  • Преглеждания за месеца693
  • Преглеждания за седмицата85
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • картофи - 3 средни картофа
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Подсушават се добре и се нарязват на тънки лентички. Пресните подправки се нарязват на ситно.

Чесънът се пресова или счуква. На дъното на найлонов плик се изсипват всички подправки, чесънът и олиото. Прибавят се нарязаните картофи.

Отворът на плика се хваща добре с пръсти, за да не се изсипят подправките и пликът се разклаща екергично за 2-3 минути докато всички картофи са добре покрити със сместа от подправки.

В плоска тавичка покрита с хартия за печене се хареждат картофите, така че да не се застъпват или да бъдат един върху друг.

Пекът се в предварително загрята фурна на 250 градуса за около 20 минути или докато придобият леко запечен вид.

След като се извадят от фурната се посоляват.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар