Дресинг с див лук и кефир

04/07/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър1186279389
"Свеж сос с див лук и кефир, който ще подчертае вкуса на добре приготвеното говеждо "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо110
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • кефир - 100 г
  • див лук - 1 връзка
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • бита сметана - 100 г
  • бял пипер
  • захар - 1 щипка
  • дижонска горчица - на върха на ножа
  • оцет - 1/2 с.л. бял винен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в купа кефира и сметаната и ги разбъркайте. Добавете оцета, горчицата и лимоновия сок, разбийте до получаването на хубав гладък крем.

Овкусете сместа със сол пипер и захар. Измийте добре дивия лук и го нарежете на тънки колейца. Добавете към дресинга, разбъркайте и поднесете.

Сосът е подходящ за овкусяване на салати с колбаси, варено говеждо, салати с краставици.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар