Сусамени гевреци

05/07/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач90691
"Ако и вашите се получат толкова пухкави като тези, непременно си добавете снимката към рецептата "
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 323
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята я разтваряме в затопленото прясно мляко, смесено заедно със солта, захарта и водата.

Пресяваме в купа брашното и го смесваме със сместа. Месим меко тесто и направо го разделяме на 12 части.

Омесваме хубави топчета и оставяме да втасат за 10 минути. През това време слагаме на котлона тенджерата с 2 литра вода.

Всяко втасало топче го делим на две части и разточваме на фитили, след което го увиваме един в друг и събираме, за да стане кръг. Натискаме двата края, за да се захванат хубаво и при варене да не се разпаднат. Така правим с всички топчета.

Във вече врящата вода добавяме солта и содата. За 30-40 секунди пускаме всеки геврек и след това го вадим на кърпа поръсена със сусам.

В тава постлана с хартия за печене редим всеки геврек със сусама на горе. Печем на 200 градуса до готовност. Гевреците са вкусни и топли и студени за хапване!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар