Сос от червени боровинки и портокали

04/07/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143256530
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо26
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави шалот
  • горчица - 1/4 ч.л. на прах
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • портокалов сок - 50 мл
  • портокалова кора - 1/2 ч.л.
  • бульон - 50 мл телешки
  • червено вино - 100 мл
  • олио - 2 с.л.
  • компот от червени боровинки - 3 с.л. сок
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука на кубчета. Загрейте олиото в тиган и задушете лука до омекване. Долейте виното, бульона и портокаловия сок.

Прибавете и настърганата портокалова кора, оставете сместа да ври на умерен огън, докато остане 1/3 от течността.

Оставете соса да изстина и добавете боровинковия и лимоновия сок. Овкусете с черен пипер, горчица и сол.

Дресингът е подходящ за салати с дивеч, както и за листни салати с камамбер или синьо сирене.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар