Лятно ястие с тиквички и гъби

05/07/2017
"Манджичка с дъх на лято Резултатът е перфектен!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо535
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • печурки - 10 - тина
  • зелен лук - 1 стрък
  • чушки - 1 бр. малка
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • доматено пюре - около 10 мл
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • риган
  • мащерка
  • чубрица
  • чесън - на прах
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и пиперката се нарязват на ситно. Гъбите и тиквичките на не много малки хапки, защото до края се свиват доста.

В малко олио се задушават лукът, морковът и пиперката. След това се добавят и гъбите и тиквичките, налива им се малко вода и се задушават на слаб огън докато омекнат.

Нарязва се доматът на дребно. Изсипват се в тенджерата доматеното пюре и доматът и се разбърква. Прибавя се кубчето бульон и другите подправки (без магданоза) и се оставя да ври.

Размива се брашното с малко вода на кашичка и се добавя в тенджерата. Оставя се на котлона още малко време. Накрая се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Ястието може да се използва и просто като сос за спагети.

* Използвах доматено пюре на philicon в кутийка /като кутия от натурален сок с капачка, но малка/. Нещо средно е между пюре и сок.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар