Пататник на фурна с кори за баница

05/07/2017
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо415
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се настъргват. Слагат се в тенджера с малко олио и подправките и се разбърква добре. От джоджена трябва да има най-много, той е главната подправка.

Взимат се две кори и в средата се слага 1/3 от картофената смес, която се оформя като кръг.

Прегъват се първо дългите страни на корите върху сместа, а след това и късите, за да стане затворено като в пликче. Така се прави и с останалите 2/3.

Подреждат се в намазнена с олио тава и се намазват отгоре с още малко олио.

Пекат се първо на долен реотан около 10-15 минути и след това още само на горен докато порозовеят леко.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар