Бяла супа от тиквички

05/07/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваНовак33614
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • тиквички – 1 бр.
  • лук – 1 средна глава
  • брашно – 2 с. л. с връх
  • олио – 2 с. л.
  • сол
  • черен пипер
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата слагаме половин супена лъжица олио и прибавяме рендосаната на едро тиквичка, нарязания на много ситно лук и сол. Заливаме с вода, която да е 2 пръста над зеленчуците и варим до готовност.

Междувременно в останалото загрято олио прибавяме брашното и го запържваме до златисто. Прибавяме малко сол, наливаме постепенно студена вода и ръзбъркваме, за да получим гъста кашичка без бучки, която трябва да поври 5 минути. Ако се получат бучици, може да притрием кашичката през цедка.

После я прибавяме към сварените зеленчуци и супата ври още малко. Поръсваме обилно с копър, ако има нужда от сол овкусяваме допълнително.

Тази супа никога не застройвам. Еднакво вкусна е и топла, и студена. Овкусяваме по желание с черен пипер и лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар