Домашно лешниково масло за закуска

05/07/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Ако към лешниковото масло прибавите ванилия и течен шоколад, ще имате удоволствието да се наслаждавате на вкусна закуска "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции400 мл
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо143
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • лешници - 3 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мазнина - 3/4 ч.ч. растителна
  • по желание
  • течен шоколад
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Суровите лешникови ядки слагам да се запекат за 10-15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Много лесно махам люспите им, когато ги изсипя още горещи върху памучна за целта кърпа. Увивам ги в нея и "разточвам" с ръцете си.

Отвивам обелените ядки и ги поставям в блендер, заедно със солта и мазнината. Ако разполагате в наличност с лешниково масло, използвайте него, характерният му привкус е подходящ и полезен, особено за децата.

Съвет: Ако към лешниковото масло прибавите ванилия и течен шоколад, ще имате удоволствието да се наслаждавате на вкусна закуска.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар