Лека пилешка супа със зеленчуци

05/07/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач263911046
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо738
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите, зеленият фасул, чушките, тиквичката и лукът се почистват и нарязват на малки парчета.

Пилешкото месото се измива, нарязва на едри парчета и се слага в тенджера да заври. Към него се добавят нарязаните на кубчета картофи.

Когато пилешкото месо поомекне, се изважда, обезкостява и накъсва на малки парченца. Връща се в тенджерата с бульона.

В тиган с 3 с.л. олио се запържва първо лукът, добавят се последователно морковът, чушките, грахът, зеленият фасул и тиквичката. Задушава се докато зеленчуците омекнат.

След това се прехвърлят в тенджерата с пилешкото месо и се вари до готовност. По желание добавете още гореща вода, ако искате супата да бъде по-рядка.

Когато супата е почти готова се добавя натрошеното фиде, сол, черен пипер, кимион на вкус и накълцаната скилидка чесън и се оставя да поври 10 минути до готовност на фидето.

При сервиране се поръсва по желание с нарязан магданоз и прясно изцеден лимонов сок.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар