Лятна чеснова супа

05/07/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач357150362
"От нищо - нещо, при това с отличен вкусен резултат! Това е нашата лека чеснова супичка "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо510
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чесън - 14 скилидки
  • пилешки бульон - 1 литър
  • лук - 1 глава
  • оцет – 3 с.л. балсамико, бял
  • жълтъци – 2 бр.
  • брашно – 1 ½ с.л.
  • масло – 2 с.л.
  • мазнина – 1 с.л. растителна
  • бадеми – 20 г
  • копър - за поръсване
  • сол
  • За брускетите
  • франзела – 1 бр.
  • чесън – 2 скилидки
  • масло – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и пасираме скилидките чесън.

Лука нарязваме на ситни кубчета. В подходяща тенджера го задушаваме в загрялата мазнина.

Щом омекне, добавяме бульона, лука и оцета. Оставяме да къкри на слаб огън за 20 минути.

Накрая размиваме брашното с малко студена вода и го прибавяме към супата, като разбъркваме непрекъснато.

Непосредствено преди да отстраним супата от котлона добавяме разбитите жълтъци и маслото.

За брускетите - нарязаните филийки намазвам с масло и запичам във фурната, докато се зачервят. Натривам ги с чесън и посолявам.

Сервираме супата топла, поръсена с копър и запечени бадемови ядки. Гарнираме я с чесновите брускети.

Лека, ароматна и приятна супа, приготвяща се много лесно и бързо.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар