Сос Грибих

05/07/2017
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267604
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо425
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • домати - 1 бр. узрял (малък)
  • див лук - 1 връзка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • дижонска горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • оцет - 1 с.л. оцет със зелени подправки
  • олио - 100 мл
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете яйцата и извадете жълтъците им цели. Нарежете на ситно белтъците. Намачкайте жълтъците през цедка и ги сипете в купа.

Добавете горчицата, оцета, пипера и лимоновия сок.

Сипете олиото на тънка струйка и при непрекъснато бъркане до получаване на кремообразна консистенция на соса. Овкусете със сол и пипер.

Измийте домата и го разполовете. Използвайте само месестата част (без сока и семките), която се нарязва на ситни кубченца. Нарежете лука на кръгчета.

Добавете лука, домата и нарязания белтък към соса. Сосът е подходящ за салати с картофи, сурови зеленчуци, листни салати и студено печено месо.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар