Здравословна питка с кашкавал

05/07/2017
"Ухае невероятно, вкусът е страхотен, на всичкото отгоре е и здравословна "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо688
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • типово брашно - 400 г
  • грахам - 200 г
  • ръжено брашно - 100 г
  • оризово брашно - 100 г
  • мая - 1 пакетче суха /10 г/
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • кашкавал - 150 г нискомаслен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички видови брашно. Добавете маята, солта, захарта и зехтина. Наливайте на тънка струя хладка вода, докато брашното се навлажни. Замесете тесто.

Тестото е готово, когато се получи топка. Покрийте купата с кърпа.

Оставете тестото да си "почине" и поотпусне.

Готовото тесто разтеглете върху набрашнена повърхност и оформете питката.

Сложете питката в суха и намазнена тава.

Изпечете питката във фурна, като започнете от 50 градуса и постепенно стигнете до 200 градуса.

Преди готовност, поръсете питката с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар