Гъста доматена супа

23/06/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Имаш ли много домати - и на салата ще се радваш, и гъста доматена супа ще опиташ - кулинарна мъдрост "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 430
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • домати - 500 г
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • олио - 5 с. л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1/2 с.л. сладък
  • бульон - 1 кубче телешки
  • магданоз - 7 - 8 стръка
  • сметана - 80 мл
  • черен пипер
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и запържете за 1 минута скълцания чесън при непрекъснато бъркане.

Прибавете гале­тата и запържете и нея до златист цвят. Прибавете предварително обелените и нарязани домати заедно с червения пипер и индийското орехче.

Натрошете бульончето в тенджерата и долейте 1 л гореща вода. Щом супата кипне, оставете да къкри за 20-25 минути на слаб котлон.

Накрая овкусете гъстата доматена супа с черен пи­пер и сол. Поднесете супата със ситно скълцан магданоз и капки сметаната.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mima
Mima
03.10.2012 22:01
Много добре звучи, но аз бих добавила и един ситно нарязан картоф :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв