Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Филе от сьомга на скара

Филе от сьомга на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
06/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Майсторите знаят - сьмогата няма нужда от много печене, а от вкусна марината и мерак"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • грейпфрут - 1 бр
  • бяло вино - 100 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд прибавяме настърганата кора от лимона, която смесваме със сока от грейпфрута. Прибавяме солта, бялото вино и черния пипер.

Заливаме филето от сьомгата със сместа и оставяме в хладилник да се мариноват за поне половин час. Щом сьомгата се маринова я вадим от съда.

Включваме скарата изчакваме да се загрее и преди да поставим филето от сьомгата го намазваме със зехтина.

Поставяме ги на скарата и печем от двете страни като се държат около минути от всяка страна.

Може да поливаме от време на време с марината.

Сервираме гореща, гарнирана със свежа салата според сезона. Може да се сервира и поръсена със ситно нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: