Сладко-кисела джинжифилова марината с естрагон

04/07/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11640401
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • джинджифил - от 2 до 3 см корен
  • лимонов сок - сок от прясно изцеден лимон
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • бяло вино - 70 мл или тъмна бира
  • естрагон - 1 връзка стръкове
  • хималайска сол
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - скилидка /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете парчето джинджифил в подходяща купа. Добавете сока от прясно изцедения лимон.

Прибавете меда, оцета, пушения червен пипер, зехтина. Разбърквайте с помощта на бъркалка. В края прибавете виното /бирата/.

Овкусете със солта и прясно смлян пипер. Опитайте и преценете, ако е необходимо добавете и намалете някоя от съставките. Въпрос на вкус и предпочитания, дали да е по-сладко или по-кисело, солено, люто.

Клонките естрагон измийте и нарежете на ситно и добавете към маринатата.

Разбъркайте отново всички продукти и когато започнете да мариновате с маринатата, потапяйте парчетата месо в маринатата и масажирайте с ръце месото.

Маринатата е подходяща за пилешко месо - бутчета, крилца или пък цяло пиле.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар