Пилешко с боб в гювеч

23/06/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Такава вкусна селска манджа сме ви приготвили, че една порция няма да ви стигне да се наядете "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 271
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 - 5 броя пилешки бутчета
  • лук - 2 глави кромид
  • чесън - 5 скилидки скълцан
  • чушки - 1 зелена и 1 червена, по - големи
  • гъби - 15 броя
  • домати - 500 г настъргани
  • бяло вино - 200 мл
  • боб - 400 - 500 г шарен
  • люти чушки - 1 брой
  • олио
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз

Начин на приготвяне

Сварете боба предварително в тенджера под налягане.

Загрейте малко олио в тиган и запържете леко бутчетата от всички страни.

Извадете ги, долейте още малко мазнина и запържете скълцания лук, нарязаните чушки, гъби и чесън.

Овкусете с малко подправки и добавете настърганите домати.

Оставете соса да поври за кратко и го прехвърлете в гювеч. Отгоре пъхнете бутчетата, полейте с виното и още малко подправки при нужда.

Сложете капак и пъхнете да се готви на 200-220 градуса за около 1 час. Поднесете пилешкото с боб в гювеч с малко скълцан магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Roro
Roro
29.08.2012 00:36
Невероятно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв