Пилешко с боб в гювеч

23/06/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Такава вкусна селска манджа сме ви приготвили, че една порция няма да ви стигне да се наядете "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 450
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба предварително в тенджера под налягане.

Загрейте малко олио в тиган и запържете леко бутчетата от всички страни.

Извадете ги, долейте още малко мазнина и запържете скълцания лук, нарязаните чушки, гъби и чесън.

Овкусете с малко подправки и добавете настърганите домати.

Оставете соса да поври за кратко и го прехвърлете в гювеч. Отгоре пъхнете бутчетата, полейте с виното и още малко подправки при нужда.

Сложете капак и пъхнете да се готви на 200-220 градуса за около 1 час. Поднесете пилешкото с боб в гювеч с малко скълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Roro
Roro
29.08.2012 00:36
Невероятно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв