Бързи чеснови пърленки тип дюнер

06/07/2017
"Уникално вкусни пърленки-дюнери, които се приготвят само за 20 минути!"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 611
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пърленки - 1 пакет (6 бр.)
  • бекон - 500 г свински
  • домати - 1 бр.
  • маслини - 10 бр. зелени с чушка
  • продукти за маринатата на бекона
  • универсална подправка - 3 с.л. пикантина за барбекю и скара
  • соев сос - 1 к.ч. тъмен
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 к.ч.
  • продукти за чесновия сос
  • майонеза - 1/2 кутийка
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • за намазване на пърленките
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 скилидки (счукани)
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекона нарежете на тънки пържолки, овкусете със пикантината, соевия сос, захарта и олиото.

Направете си чесновия сос, докато се овкусяват бекончетата, счукайте чесъна и разбъркате с майонезата и киселото мляко.

Загрейте олио в тиган и всяко парче бекон потопете в брашно и изпържете. Готовите тънки бекончета нарежете на тънки ивици, а домата на колелца.

В тиган запечете всяка пърленка от двете страни, след което я намажете с масло и чесън, сложете няколко парчета домат, добавете от бекона и маслините.

Чесновия сос добавете както ви хареса и по желание завийте като дюнер или поднесете така.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар