Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Бързи чеснови пърленки тип дюнер

Бързи чеснови пърленки тип дюнер

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Бързи чеснови пърленки тип дюнер
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
06/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Уникално вкусни пърленки-дюнери, които се приготвят само за 20 минути!"

Необходими Продукти

  • пърленки - 1 пакет (6 бр.)
  • бекон - 500 г свински
  • домати - 1 бр.
  • маслини - 10 бр. зелени с чушка
  • продукти за маринатата на бекона
  • универсална подправка - 3 с.л. пикантина за барбекю и скара
  • соев сос - 1 к.ч. тъмен
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 к.ч.
  • продукти за чесновия сос
  • майонеза - 1/2 кутийка
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • за намазване на пърленките
  • масло - 50 г
  • чесън - 2 скилидки (счукани)
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бекона нарежете на тънки пържолки, овкусете със пикантината, соевия сос, захарта и олиото.

Направете си чесновия сос, докато се овкусяват бекончетата, счукайте чесъна и разбъркате с майонезата и киселото мляко.

Загрейте олио в тиган и всяко парче бекон потопете в брашно и изпържете. Готовите тънки бекончета нарежете на тънки ивици, а домата на колелца.

В тиган запечете всяка пърленка от двете страни, след което я намажете с масло и чесън, сложете няколко парчета домат, добавете от бекона и маслините.

Чесновия сос добавете както ви хареса и по желание завийте като дюнер или поднесете така.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: