Чудни кюфтенца с гъби и тиквички

06/07/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор460294531
"Чудничко ще си похапнем тези кюфтенца "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо860
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 кг
  • гъби – 6 бр. големи
  • картофи – 500 г
  • чесън – 2 скилидки
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 1 с.л.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • копър – на вкус
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
  • масло – 60 г
  • червен пипер – 0. 5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и обелете картофите, настържете ги в купа на едро ренде. Обелете тиквичките и ги настържете на едро, леко посолете и оставете настрани.

Нарежете гъбите на малки кубчета. В тиган налейте 1 ч.л. олио и запържете гъбите поръсени с малко сол и черен пипер, но без вода. Когато сокът им изври, а гъбите леко порозовеят добавете изстисканите от сока им тиквички, задушете за няколко минути докато омекнат, оставете сместа да се поохлади.

Нагрейте фурната на 220 градуса. Постилете тавата на фурната с хартия за печене.

Към настърганите картофи прибавете запържените тиквички и гъби. Добавете счуканите скилидки чесън, яйцата, киселото мляко, ситно нарязания копър, ако е нужно посолете и поръсете с още черен пипер, разбъркайте. Добавете галетата и бъркайте до гъста смес.

С помощта на лъжица оформете кюфтета и ги наредете в тавата печете до готовност. Поднесете ги на трапезата с млечно чеснов сос и заливка от разтопеното масло с червен пипер.

Чудно вкусни кюфтета хрупкави отвън и мекички отвътре, освен като основно ястие стават и за мезе.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар