Смути от плодове

06/07/2017
Таня
отТаняМастър Шеф118712416303
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо823
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да съхраним червените плодове е най добре намачкването им със захар. Избираме здрави и пресни плодове.

Измиваме ги под течаща вода и след това ги изплакваме с преварена. Ягодите поставяме на кърпа да се изцедят. В съд поставяме равно количество захар и плод. Намачкваме с ръце.

Получава се хомогенна смес. Стерилизираме буркан и пълним със сместа, като оставяме един свободен сантиметър до края на гърлото.

Затваряме с полиетиленова капачка и ги оставяме в хладилника за една нощ. След 24 часа отваряме и засипваме сместа със захар до ръба на буркана.

Буркана оставяме на тъмно място, с температура не по-висока от 10-12 градуса. По този начин плодовете ще запазят всички витамини чак до пролетта.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар