Лимонада от джанки

06/07/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач356150361
"Ако не сте опитвали лимонада от джанки, време е да поправите тази грешка "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 863
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използваме добре узрели и сладки плодове. Измиваме ги и ги почистваме от дръжките.

Поставяме ги в подходяща за целта тенджера и ги заливаме с водата. Варим на силен огън около 15 минути от кипенето на водата и намаляваме. Варим ги още 10 минути и отстраняваме съда от котлона.

Оставяме ги да престоят едно денонощие на хладно. На следващият ден прецеждаме сока, а джанките ги поставяме в тензух, като ги изцеждаме леко, без да пристягаме /ако после ги претрием през сито, ще се получи и чудесен нектар/.

Сока смесваме със захарта и изсипваме внимателно в тенджера. Варим, докато се разтопи захарта. По време на топлинната обработка добавяме листенцата от индришето.

Прецеждаме течността, изстудяваме я и я сервираме с резени лимон и лед.

Съвет: Ако ще приготвяте сироп - към количеството на сокът прибавяте захар и лимонтузу. Стерилизирате 5 минути.

Не е нужно да спазвате точните количества, защото сладостта зависи от плодовете. Ако сортът е по-кисел, можете да добавите още захар, моите бяха много сладки - въпрос на вкусови предпочитания.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
06.07.2017 20:37
Идеята ми допада. Компотът с ароматните листенца от индриш вече е готов , но за следващият път ще опитам. Поздрави!
0
0
Невена Блажева Иванова
Много добра рецепта!Поздравления!Аз приготвям подобна,но прибавям и кайсии.Дори си направих компоти за зимата от джанки,кайсии индрише.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв