Персийски патладжани с доматен сос

06/07/2017
Viktoriya
отViktoriyaПомощник Готвач967101
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 013
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме патладжаните на филийки. Поръсваме със сол и оставяме за 20-30 минути да им излезе горчилката.

В тенджера с дебело дъно слагаме олито и го загряваме. Изсипваме пасираните домати от буркана и запържваме. След 2-3 минути изипваме измитите патладжанени филийки. Ако е нужно добавяме малко вода, но малко.

Овкусяваме със сол, черен пипер, куркума и кимион. Задушаваме за около 20 минути. През това време правим белия сос.

В блендер изсипваме киселото мляко и сирене. Пасираме до получаване на гладка хомогенна смес. Ако нямаме блендер рендосваме сиренето и после постепенно добавяме киселото мляко.

Сервираме в дълбока чиния, като слагаме първо от манджата с патладжана и след това поръсваме в кръг от белият сос.

Най-отгоре ръсим с джоджен. Сервира се или с топпла питка или с препечени филийки. Да ви е вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар