Сладолед с ябълки и канела

06/07/2017
Криси87от Криси87Новак
"Да, определено комбинацията е мнооого добра "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо227
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме ябълките цели в тавичка с малко вода и печем в загрява фурна до омекване. Почистваме ги от кората и семките и пасираме на пюре. Добавяме и ванилията и канелата и оставяме настрани.

В тенджерка затопляме млякото, заедно с настърганата портокалова кора до кипване и го отместваме от котлона.

Разбиваме яйцата, захарта и нишестето. Изсипваме ги внимателно на тънка струйка в горещото мляко и започваме да бъркаме, до сгъстяване. Когато крема се охлади го прибираме във фризер.

След около 1 час вадим и проверяваме , дали е замразен и ако е така към него прибавяме ябълковото пюре и пасираме в блендер. Връщаме сладоледа във фризера и го оставяме да се стегне добре.

Сервираме сладоледа полят с течен пчелен мед.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар