Бейби картофки с лешниково песто

06/07/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измиваме добре. Слагаме ги в касерола с около 1 литър вода, за да се сварят. Щом водата кипне, прибавяме солта.

След като преценим, че са се сварили, 5 минути, преди да отстраним от огъня, прибавяме и маслото.

Така картофите поемат ароматите му и вкусът е неустоим. Сваляме ги от котлона и се заемаме с пестото.

Лешниците запичаме във фурната и ги изсипваме върху кърпа. Още горещи ги увиваме и претриваме с ръце по нея, за да отстраним люспата.

Поставяме ги в блендер заедно с пресния риган, зехтина и сока от лимона /преди да го изцедим, настъргваме на ситно кората му/.

Изваждаме топлите картофки от касеролата, заливаме ги с пестото и добавяме маслините.

Поръсваме със малко сух риган и кората от лимона. Доувкосяваме, ако е необходимо.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар