Пълнени чушки със сос

06/07/2017
Величка  Калева
отВеличка КалеваЧирак818201
"Две от тези чушки, една филийка хляб и ще сте повече от доволни "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 270
  • Преглеждания за месеца3711
  • Преглеждания за седмицата1115
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистения ориз заливаме с гореща вода да постои 1 -1 ½ ч., след което го отцеждаме много добре. В горещото олио леко се запържват нарязаните на много ситно лук, моркови и ориз.

После се прибавят каймата – тя е разбита с малко водичка, лютата чушка, черен пипер, чубрица, сол, като непрекъснато разбъркваме. Прибавяме настъргания домат, червения пипер, наливаме мъничко вода и сместа престоява още 2-3 минути на котлона.

С нея пълним чушките с чаена лъжичка, на отвора поставяме брашно, за да се „запечатат“ и ги редим в тендежера. Притискаме ги с порцеланова чиния, която има по-малък диаметър от тенджерата и заливаме с подсолена вода, толкова, колкото да се покрие добре чинията и после сваряваме.

Ако няма съд, с който да се притиснат чушките, като ври яденето, чушките ще се разместят и по-голямата част от плънката им ще излезе.

Докато яденето се готви, си препичаме брашното. Когато чушките са сготвени, от брашното, млякото, яйцата и солта си приготвяме кашичка, която разреждаме със сока, в който са се варили чушките и го сгъстяваме на котлона.

После връщаме в тенджерата, разклащаме съда и чак тогава изваждаме чинията. Все пак трябва да се вкусва от време на време за сол.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар