Патладжан кебап

07/07/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф59575120363
"100% ще стане една от любимите ви рецепти! Толкова вкусна комбинация, че няма да мирясате, докато не я опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 827
  • Преглеждания за месеца986
  • Преглеждания за седмицата77
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • патладжан - 2 бр.
  • кайма - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер - смлян
  • червен пипер - 1 ч.ч.
  • кимион
  • зелена пиперка - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на кръгчета и се поставят в купа с подсолена вода за около 30 мин, за да си пуснат черната (горчива) вода. През това време се омесва каймата с предварително нарязаните на ситно лук и две скилидки чесън.

Прибавят се черният, червеният пипер и кимиона, след което всичко се обърква отново. От каймата се оформят малки кюфтенца.

На дървено шишче се набожда кръгче патладжан, след това кюфтенце и т.н.

Доматите се смилат или нарязват на дребно. Счукват се останалите две скилидки чесън и се прибавят към доматите. С доматения сос се заливат шишчетата. Отгоре се нарязва зелената пиперка.

Може да се сложат отгоре няколко люти чушлета. Ястието се посолява и полива с малко олио и се слага да се пече във фурната на 200 градуса.

Готовият кебап се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар