Летен гювеч със заешко

07/07/2017
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваПомощник Готвач29619319
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • заек - 1/2
  • червен лук - 1 глава
  • зелени чушки - 2 - 3 бр.
  • морков - 2 бр.
  • тиквичка - 1 малка
  • картофи - 6 - 7 средни
  • зелен боб - 2 шепи
  • бахар
  • черен пипер - 6 - 7 зърна
  • дафинов лист - 2 листенца
  • домат - 2 бр.
  • доматен сок - 200 мл
  • вода - 1 - 2 ч.ч.
  • сол
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заешкото се нарязва на порции и се измива. Картофите се белят, бобът и тиквичката се почистват. Чушките също се изтърбушват. Картофите и тиквичката се нарязват на кубчета, морковите - на колелца, чушките - на колелца.

Зеленият боб се нарязва на около 2-3 см. Лукът също се нарязва на колелца и се изваждат всички кръгчета. В гювеча се започва с половината от картофите и тиквичките, после се слагат морковите и бобът. Слагат се кръгчетата чушки и лук. Посолява се малко.

Нареждат се парчетата месо. Слагат се зърната черен пипер, бахар и дафиновия лист. Слага се и олио.

Започва се в обратен ред да се довърши гювечът - лук, чушки, моркови, боб, картофи и тиквички. Посолява се още малко.

Слага се доматеният сок. Отгоре се слагат доматите, които са нарязани на кръгчета. Поръсвам с магданоз на вкус, наливам вода - около 1/2 от всичките съставки. Слага се капакът.

Пече се 30 мин на 150 градуса и след това 1 час на 200 градуса. Довършва се, като се махне капакът и се оставя да се запече за 30 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар