Чеснови гофрети с катък

07/07/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312595
"Кой е казал, че гофретите трябва да бъдат само сладки? Тези са солени и са перфектни"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч. от 200 мл
  • яйце - 1 бр. прясно
  • вода - 2 ч.ч. от 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 450 г приблизително
  • за намазване
  • краве масло - меко
  • За гарниране
  • катък
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме леко прясното мляко и водата. Смесваме заедно със захар (1/2 ч.л.), сол (1 ч.л.), суха мая (2 ч.л.) , разбито яйце (1 бр.) и олио (2 с.л.).

Разбъркваме и прибавяме поетапно брашно (приблизително 450 г), докато получим малко по- гъсто от боза тесто (по преценка, може да ръснем още брашно).

Завиваме съда, в който е тестото с кухненска кърпа и оставяме да втаса в топла стая (35-45 минути). Съда трябва да е по-голям, за да може тестото да втаса.

Когато е готово тесто, загряваме добре гофретник. С черпак гребваме от втасалото тесто, сипваме в гофретника и изпичаме.

Готовите изпечени от двете страни закуски още горещи, намазваме с меко краве масло и слагаме една върху друга да се запазят топли и мекички.

Сервираме с катък и айрян.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар