Мекици като бухти

07/07/2017
Viktoriyaот ViktoriyaНовак
"Топли, меки и пухкави...както само баба може да ги прави "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 412
  • Преглеждания за месеца4411
  • Преглеждания за седмицата222
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото може да се замеси още от вечерта.

В широка купа пресяваме брашното. В киселото мляко слагаме содата и оставяме за 5 минути хубаво да шупне.

Посоляваме и започваме да разбъркваме, докато омесим тесто, което да не лепне. В чиста купа намазваме с олио и намазваме тестото. Слагаме го в нея и завиваме с найлон, за да не изсъхне.

Прибираме в хладилник, ако сме го направили по-рано. Когато решим да правим бухтите, изваждаме директно тестото и в загрята мазнина пържим оформените бухти.

Стават много бързо и се издуват доста. Тестото може без проблем да се съхранява 2 дена в хладилник.

Сервираме топли бухтовите мекички. Те са чудесна комбинация и за сладко, и за солено.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар