Чушки, пълни с тиквички и сос

07/07/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру153381543010
"Лято в чиния! Бързо и вкусно ястие само с няколко продукта "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 959
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

/undefined Срязват се чушките на две и се почистват от семената. Нареждат се в тава, обилно намазана с олио.

Лук и тиквичка се почистват, нарязваме тиквичката на малки кубчета. Загрява се 2 с.л. олио в тиган, запържваме лук, тиквичка, поръсени със сол, черен пипер и риган. Когато омекнат, е готово, снема се от котлона и смесваме с разбити яйца, натрошено сирене и пармезан.

С лъжица пълним чушките, наливаме 100 мл вода и печем за 20 минути, докато яйцата се стегнат. Изваждаме, поръсваме отгоре нарязан кашкавал на малки лентички и връщаме за 6-7 минути, докато се зачерви само отгоре.

Приготвя се сосът, като в купа се разбиват яйцата с прясното мляко, киселото мляко, брашното. Разбърква се с тел, наливаме половината количество вода, добавя се сол и малко черен пипер.

Вари се на умерен огън, като се разбърква, докато сгъсти, като към края се добавя и останалата вода да се получи желаната гъстота.

Овкусяваме със сол и прясно изцеден лимонов сок. Поднасяме порция от чушки върху млечния сос, поръсени с магданоз.

Много, много вкусно и дори диетично.

Рецептата е моя импровизация :)подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар