Ризото с пресни миди и вино

07/07/2017
Даяна
отДаянаНовак17418
"Налейте си чаша вино и се насладете на вкуса на това невероятно ризото"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо173
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се сваряват предварително, като овкусяването е по ваш избор - може да се сварят с бира, бяло вино или просто вода.

След като са готови, се изваждат от черупките и се поставят в купа настрани.

На котлона поставяме дълбок тиган или тенджера (трябва да има капак). В него слагаме маслото да загрее. През това време обелваме и нарязваме лука на ситно, а чесънът може и да бъде смачкан с вилица.

Изсипваме ги във вече загрялото масло да се запържат. След като лукът омекне, добавяме ориза и го запържваме за кратко. След като поеме маслото, изсипваме и бялото вино.

Поставяме капак и оставяме да къкри, като през това време нарязваме морковите и магданоза. Изсипваме ги вътре и добавяме 1 ч.ч. вода. Слагаме подправките. Оризът трябва да е почти готов, преди да се добави грахът. Количеството вода е относително, може да добавяте, докато се свари оризът.

Когато е почти готов, слагаме граха и непрестанно се бърка. Мидите се добавят чак когато водата е почти извряла.

Ризотото се сервира топло, като отгоре се настъргва кашкавал. Може да декорирате с листенце магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар