Румънска патладжанена салата

07/07/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Салата ли? На нас ни се струва перфектната разядка "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо777
  • Преглеждания за месеца776
  • Преглеждания за седмицата55
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • патладжани - 2 бр.
  • кромид лук - 1 глава червен
  • люта чушка - 1 бр. червена (по желание)
  • домати - 2 бр., розови
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • магданоз - няколко листенца пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и ги подсушете. Изпечете ги на скара, без да махате дръжките, за да ви е по-лесно като ги обръщате. В моя случай аз ги изпекох на керамичния котлон на електрическата печка - става много по-бързо.

Оставете ги настрани да изстинат и след това ги обелете. Поставете ги в гевгир да се отцедят от излишния сок. През това време нарежете червения лук и скилидките чесън на ситно, а единия домат обелете и нарежете на много дребни парчета.

След като патладжаните са се отцедили, нарежете ги на ситно и ги поставете в купа. Към тях прибавете жълтъка, зехтина на тънка струя като непрекъснато бъркате с вилица.

След това сложете нарязаните на ситно лук, чесън, домат, сол и черен пипер на вкус. По желание добавете и наситнена сурова или печена люта червена чушка за по-пикантен вкус.

Оставете в хладилника, като покриете купата с капак или фолио за свежо съхранение. След 2-3 часа е готова за консумиране.

При сервиране използвайте формички (аз използвах пластмасова чашка), за да оформите салатата в порционни чинии, и аранжирайте с резени розов домат и листенца магданоз.

Приятен Апетит!подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар