Пълнени чушки с патладжан, кайма и ориз

08/07/2017
zarq666@gmail.comот zarq666@gmail.comПомощник Готвач
"Просто с патладжан стават 2 пъти по-вкусни "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 415
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, отстраняват се семките, като капачетата ги отделяме за по-късно.

Патладжанът се обелва и нарязва на малки кубчета, поръсва се със сол и се оставя за 15 минути настрани. След това се изстисква с ръце, за да се отдели горчивината му. Морковът се реже на ситни кубчета, също и червената чушка.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в зехтина. Слага се каймата и се пържи да стане на трохи.

Добавят се нарязаната чушка, морковът и кубчетата патладжан.

Постепенно се прибавя брашното, червеният пипер и накрая почистеният и измит ориз, доливам малко вода, зеленчуковият бульон, подправките. Готви се, докато оризът понабъбне. Накрая се добавя накълцаният на едро чесън и се обърква добре. Сваля се от котлона.

Чушките се пълнят със сместа, слагат им се капачетата, нареждат се легнали в предварително намазана с олио тавичка, а между тях се нареждат измитите доматчета, долива се малко вода, поръсва се с брашното и със тънка струйка зехтин или олио.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Поднесете чушките, гарнирани с изпечените доматчета и листенца пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар