Домашни американски бургери

08/07/2017
Албена
отАлбенаИноватор35670912903
"Научете се да приготвяте тези сочни бургери и всеки мъж ще е в краката ви "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 418
  • Преглеждания за месеца156
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кайма - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • питки - 4 бр. за бургери
  • лук - 2 глави кромид
  • топено сирене - слайсове (различни видове)
  • домати - 1 - 2 бр.
  • зелена салата - листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата (хубаво е да е телешка) се овкусява със сол, черен пипер, счукана една скилидка чесън и една супена лъжица сос Уочестър. Омесва се и се поставя да се охлади за около 3-4 часа в хладилника.

През това време лукът се нарязва на полумесеци и се изпържва, докато омекне. От охладената кайма се оформят бургери с големината на питките, а най-добре малко по-големи, защото при печенето ще се свият.

Изпичат се на плоча или грил. Питките се разполовяват и също се слагат на плочата леко да се запекат от вътрешната страна.

Редят се половинка хлебче, супена лъжица изпържен лук, бургер, топено сирене, шайба домат, лист зелена салата. Завършва се с другата половинка хлебче.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар