Вита баница с белтъци и домашно сирене и мляко

08/07/2017
Veselina
отVeselinaГотвач263562533
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо190
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кори за баница - 8 бр.
  • белтъци - 4 бр.
  • сирене – 200 г домашно
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч. домашно
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • сусам - бял за поръсване
  • олио - за поръсване
  • олио - 2 с.л. за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме сиренето на едри парчета. Всичките белтъци, предварително отделени, ги слагаме в купа и с миксер ги разбиваме на пяна.

Към белтъците слагаме ½ ч.ч. кисело мляко и натрошеното сирене. Не слагаме сол, защото сиренето е солено. Разбиваме 1 жълтък в малка купа, него ще използваме за намазвана на баницата.

Намазваме тавата с 2 с.л. олио. Разгъваме корите за баница. Със супена лъжица слагаме от кашата и разпределяме. Отгоре ръсим олио, около 1-2 с.л.

Взимаме две от корите и навиваме на руло. Завиваме рулото в кръг в тавата. После слагаме каша и върху другите два листа и пак навиваме. Това се повтаря, докато свършат продуктите.

Намазваме баницата с жълтъка със силиконова четка и поръсваме с бял сусам.

Печем витата баница на 200 градуса в загрята преди това фурна, докато стане готова и се зачерви отгоре. След като се опече, я вадим и покриваме с мека кърпа, за да се задуши баницата.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар