Шарена лятна гозба с кайма, патладжан и гъби

09/07/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор429505881
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука и го нарязваме на ситно.

Обелваме патладжана, нарязваме го да пръчици, посоляваме и оставяме да престой за 1 час в наклонена тавичка, за да може да се изцеди.

Пипера почистваме от семената, тиквичките белим, измиваме добре морковите.

Всичко това режем също на немного тънки пръчици.

В тиган загряваме олиото и запържваме лука.

Прибавяме към него каймата, като разбъркваме, така че да се получи на трохи

Добавяме нарязаните тиквички, морков, патладжан, пипера. Добавяме и гъбите.

Подправяме със зеленчуковата пикантина. Заливаме с 1/2 ч.ч. гореща вода.

Разбъркваме отново. Изсипваме в тавичка. Слагаме във фурната да се пече на 200 градуса.

Когато стане почти готово, си правим заливката. Разбиваме яйцата с киселото мляко. После добавяме брашното и щипка сол.

Разбъркваме заливката. Изливаме я върху мусаката и печем до пълна готовност.След като е готово ястието, сервираме със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар